Bejelentés


REJTETT headset VIZSGÁZÓKNAK is!! Ha már semmi nem segít a jobb eredmények eléréséhez!!!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Frissítve: 2018.05.12.

 


REJTETT

2 irányú kommunikáció
2 fél között!

7

E speciális fejhallgatóval Ön észrevétlenül tud hallgatni bármilyen audio jelforrásból érkező hangot. Felhasználási területe főleg olyan helyeken előnyös, ahol cél a rejtett hang információ áramlása 2 fél között. Tökéletes eszköz vizsgák alkalmával is, mikor a stressz alatt leblokkolt agyból csak segítséggel húzható elő a kívánt információ, melyhez csak egy másik fél kell a telefonos kapcsolat túloldalán, aki átsegít a nehéz pillanatokon és a kellő infóval áraszt el bennünket. Ha nem megoldható a segítő személy, akkor MP3 lejátszóra is ráköthetjük a rendszert és arról irányíthatjuk az előre felvett hanganyagot.

Felhasználási terület lehet esetleg biztonság őröknek, illetve civil ruhás ügynököknek a rejtett 2 irányú audio kommunikáció lehetősége is.
Sőt nagyon jól használható egy olyan üzleti tárgyalás alkalmával, amire nem készültünk fel  kellőképpen, így egy szakavatott segítő, a vonal túlsó oldaláról megkímélhet minket a kínos pillanatoktól!
Nem utolsó sorban alkalmas lehet az eszköz leleplezésekre, ahol a kapcsolat túl oldalán felelős személy (ügyvéd, rendőrség, stb..) hallgatja végig az esetleges jogsértő magatartást tanúsító másik felet, akivel szemben segítőink célirányú kényes kérdésekkel segíthetnek bennünket, hogy előcsalogathassunk még több bizonyítékot ellene.
A készülék használata során láthatatlan, mely megfelelő öltözet alatt a gyakorlott szem előtt is rejtve marad. A készülék célja és lényege, hogy a hagyományosan a fülön, illetve fülben elhelyezett látható hangszóró (kábelekkel) láthatatlan maradjon. Ehhez a legjobb megoldás a világ legkisebb vezeték nélküli hangszóróival van megoldva, melyeket a hallójáratba kell elhelyezni (bepottyantani) és itt a minél közelebb kerülő dobhártya mellé rögzülve nagyon jó minőségű hangot kapunk. Ennek a rendszernek a működéséhez pedig a szükséges kábelzat a ruházat alatt rejtőzik el és a ruházaton kívül a fülben lévő nano hangszórót láthatatlan mágneses hullámok késztetik működésre, mely teljesen ártalmatlan és használata semmilyen kényelmetlenséggel vagy komfort érzet vesztéssel nem jár!

Viszont ne felejtsük el, hogy bárminemű hang-kép-videó anyag rögzítése a másik fél beleegyezése nélkül, törvénysértés, személyiségi jogokat sért és súlyos jogi következményekkel járhat!

Így mindenki saját felelősségére használja az eszközt, a következményekért semmilyen felelősséget nem vállalok!

Itt említeném meg, hogy az eszköz (SPYheadset) birtoklása, illetve nyilvános helyen való használata (pl: zenehallgatásra, telefonálásra) megengedett, így egy esetleges ellenőrzéskor nem kell félni jogi következményektől, hiszen az eszköz csak mobiltelefon kiegészítőként a pl. vezetés közbeni telefonálást hivatott kiváltani. Nyilván, ahol tiltva van a telefon használata, ott az eszköz legális használata megkérdőjeleződik, de úgy gondolom, hogy mindenki mérlegelni tudja az adott helyzet erkölcsi aggályait és az adott szabályok be nem tartásának következményeit.

A készülék használata külső szemlélő számára láthatatlan, megfelelő öltözet alatt a gyakorlott szem előtt is rejtve marad.
A készülék célja és lényege, hogy a kétirányú kommunikáció alatt a rendszer teljesen diszkrét maradjon és a fülben elhelyezett nano hangszóró és kábelei láthatatlanok maradjanak. Ehhez a legjobb megoldás a világ legkisebb (2x3mm) vezeték nélküli hangszóróival van megoldva, melyeket a hallójáratba kell elhelyezni (bepottyantani), s minél közelebb kerülnek a dobhártyához, annál tisztább lesz a vételi hang. Pontosabban a dobhártyától 0,5 cm-re 20-30 % a hangromlás, míg 1 cm-re akár 50 % is lehet, így fontos, hogy a hangszórók behelyezésénél minél közelebb kerüljenek a dobhártyához.

A működési elve nagyon ötletes és hatékony. A látható vezetékek nélküli működést az elektromágneses indukció segítségével van megoldva, ahol a nyakon lévő indukciós hurok által átalakított és felerősített audio jeleket a fül mélyére (dobhártyához) bejuttatott 2 x 3 mm-es nano hangszóró fogja fel, mely mágnesességénél fogva magas frekvencián rezegni kezd, így az emberi fül a hallószerveken keresztül agyunk ezt hangként érzékeli (dekódolja), mely ráadásul olyan jó minőségű, mintha vezetékes fejhallgatóval hallgatnánk ugyanezeket a hangokat!
A minőséget nagyban befolyásolja a dobhártya és a nano hangszóró távolsága, ahol a hang minőség, hangerő akkor a legtisztább, ha közvetlen a dobhártya mellett foglal helyet!


Az itt erősen és tisztán hallható hangok egyáltalán nem hallatszódnak ki a fülből, így a rendszer maximálisan diszkrét marad! Maximális hangerő esetén (mely zavaróan hangos) sem szivárognak ki hangok más rendszerekkel ellentétben, így elkerülhető a "lelepleződés" még néma csendes közegben is!
Ezeknek a vezeték nélküli nano hangszóróknak további nagy előnyük, hogy nem kell elem, illetve akksi a működésükhöz, hiszen a nyak köré elhelyezett indukciós hurokkal vannak hangképzésre gerjesztve, így láthatatlan maradhat a kapcsolat. Kizárólag az indukciós hurok gerjesztéséhez kell energia, melyről 1 db 9 Voltos elem gondoskodik, illetve az audio jelforrásnak általában van saját akkuja (telefon, MP3).


Figyelem!

Szinte minden érdeklődő első kérdése a SPYheadset rendszerrel kapcsolatban, hogy

"nem tehet e kárt a nano hangszóró behelyezése, működése a hallásban?"

illetve

"nem kell attól félni, hogy benn marad kiszedhetetlenül?"

melyre a válaszom:

alaptalan minden ilyen irányú félelem, ha a weboldalon leírtakat elolvassa mindenki, akkor ez érthetővé is fog válni!

De azért röviden válaszolva:

A nano hangszóró nagyon parányi, kis súlyával és méretével nem hogy kárt nem tud tenni a fülben, de még a bentlétéről is hamar el lehet feledkezni, ráadásul a külső hangokat sem akadályozza, így mintha bent sem lenne!!!

Az általam adott kiszedő készlettel (kiszedő tüske, kiszedő mágnes) segítségével szinte pillanatok alatt ki lehet szedni a fülből még a legnagyobb fülzsírosodás esetén is, de ha valaki többszöri próbálkozásra sem tudja, akkor nem szabad erőltetni, hagyni kell, ugyanis a fül éjszakánként öntisztul és ha addig megakadt valahol (fülzsírban vagy a hallójárat egyik peremében) a nano hangszóró, akkor a száraz fülzsírral együtt az alvás közbeni forgolódás alatt fellazul és talán reggelre ki is esik, de ha nem, akkor is könnyebb lesz kivenni már! Ha viszont ezek után sem esne ki könnyen, akkor fülzsír oldóval a fülbe fújva fellazítható és ekkor már csak mozogni kell (fejet rázni), hogy az esetlegesen megakadt peremtől el tudjon távolodni és akkor azonnal kiesik vagy a kiszedő mágnes magához vonzza!

Nincs olyan helyzet, hogy ne lehetne kivenni a fülből a nano hangszórót, ráadásul a használat gyakoriságával a kivétel minden körülmények között is pár pillanatokra csökken!!!

A leírásban minden infót meg lehet találni (pl.: behelyezés, kivétel), a rendszer is tartalmaz minden kelléket, ami szükséges a hatékony, precíz, és egészségkárosító hatások nélküli használathoz! S ha valakinek sok az infó a weboldalon és nem akarja elolvasni (mindennapos jelenség), kereshet bátran kérdéseivel! Smile


Amennyiben diszkrét felhasználás a cél, úgy természetesen ügyelni kell a helyes elhelyezésre, vagyis nem célszerű olyan ruházat alá rejteni, mely átlátszódhat, illetve a vékony, feszülős ruha anyagok miatt körvonalazódhat a rendszer kábelezése, illetve a SPYheadset rendszer többi része! Ajánlott a nadrág zsebben vagy a felső ruházatba elrejteni minden rendszer összetevőt (elem, központi egység, telefon).
A rendszer kábeleinek méretei a felsőruházatra elegendőek, 195 cm testmagasságig akár a nadrágzsebben tárolt összetevőknél (telefon, elem, központi egység) is feszülés nélkül üzemszerű helyre helyezhetőek az összetevők (indukciós hurok, mikrofon). De ha valakinek az eredeti méretek nem felelnek meg, úgy a hosszítást, rövidítést ingyen elvégzem a RENDSZER MÉRETEZÉSE menüpont alapján!


A nano hangszórók elhelyezése a fülben 1-5 perc alatt elsajátítható, gyakorlott használók pár másodperc alatt a dobhártya mellé tudják bepottyantani!
Általában fülzsírmentesített és száraz fülbe ajánlom a nano hangszóró bejuttatását a dobhártya mellé, mert különben a kívánt tökéletes hangminőség hangerőben és hangtisztaságban is elmaradhat, bár léteznek olyan felhasználók, akiknek nem kell semmilyen előkészület a bejuttatáshoz, azonban ez ritkán szokott kellő hangminőséget produkálni!
A hangszórók elhelyezkedése a fülben, egyes esetekben, kezdetben enyhén csiklandós érzés, azonban 15-30 perc használat után már annyira megszokja a szervezet, hogy hajlamosak vagyunk megfeledkezni a bentlétéről ami a kényelmet bizonyítja, ellenben törekedni kell a hirtelen mozgások elkerülésére, mert egy esetleges tüsszögéskor, lehajoláskor képződő lendület ereje elmozdíthatja a fülben megtapadt nano hangszórót, ami halkulást eredményezhet. A nano hangszóró kivételéhez elsődlegesen speciálisan erős (kiszedő) mágnes szolgál, melyet a hallójárathoz közelítve odavonzza magához a hangszórót, így az pillanatok alatt eltávolítható.


A SPYheadset rendszer előnyei a többi hasonló eszközzel ("füles, fül dugó") szemben:


1.
Európában ez az erősített rendszer, speciális adottságaival kialakítva, csak itt vásárolható meg!

2. Nem kell félni a füleket nézegető vizsgafelügyelőktől, hogy bármit is észrevehetnek, hiszen  teljesen diszkrét a kommunikáció, ugyanis jelenleg ez a világ egyetlen (magán ember számára elérhető) eszköze, mely a külső szemlélő előtt, használat közben a rendszer titokban tartható, mivel a nano hangszóró a fül mélyén a dobhártya mellett helyezkedik el, ahová fény már nem hatol be és ezért még lámpával bevilágítva sem látható!

3. Nem kell attól tartani, hogy bármilyen hang is kihallatszik, hiszen teljes hangerőn (mely nagyon hangos) sem szűrődik ki semmilyen hang, mely gyanakvást kelthetne!

4. Nagyon jó minőségű és erős kétirányú az audio kapcsolat, mellyel fél hangerőn is tökéletes minőségű hangokat hallhatunk, míg a mikrofonon keresztül a suttogó hangoknak is át kell menniük a másik fél telefonjára!

5. Erősített, 1 elemes (1x9V) rendszer, mely stabilan és kis energia fogyasztás mellett melegedés nélkül biztosít tökéletes kommunikációt és akár több órás felhasználásra is megbízható minőséget nyújt! Használati üzemidő 1 db 9 Voltos elemmel 4-8 óra is lehet.

6. Igény szerint különleges átépítési lehetőségeket is kivitelezni tudok, hogy a legszélesebb felhasználási területen is a leghatékonyabb eszköz maradhasson!

7. Teljes szervízelési lehetőség áll rendelkezésre, s ha meghibásodna a készüléke, azonnal javítani tudom legolcsóbban (általában ingyen), minden alkatrész rendelkezésre áll és nem kell hetekig várni a javításra (általában a javítási idő 1-2 nap)!

8. Életen át tartó garanciát adok a fizikai (alap) SPYheadsetthez a szerkezeti károsodás nélküli hibákra (vezeték szakadás, érintkezési hibák), ezen javításokat ingyen elvégzek (csak a postaköltséget kell állni, mely 800 Ft és kizárólag elsőbbségi ajánlottként küldöm vissza)!

9. Szinte bármikor elérhető vagyok telefonon, ha segítségre lenne szükség, e-mail megkeresésekre aznap válaszolok. Munkaidőben főállásomban dolgozom és nem mindig vehetem fel a telefont, de ha SMS-t kapok, akkor igyekszem mielőbb visszahívni!

A SPYheadset rendszer működési lehetőségei:


1. fizikai (alap) kapcsolat alapján működő rendszer
(17.000.- Ft)

2. bluetooth kapcsolat alapján működő rendszer (fizikai alap szett + bluetooth adapter szett)
(27-29.000.- Ft NOKIA BH 214 SPECIAL EXT vagy SPECIAL IN adapterrel)1. Fizikai (alap) kapcsolat alapján működő rendszerrel működik az alap modell, melynek hátránya, hogy a mobiltelefonnak is helyet kell találni magunkon a diszkrét felhasználás ideje alatt, így míg az 1 db 9V-os elem+központi egység (erősítő) az egyik zsebünkben kap helyet, addig ettől távolabb legalább 20 cm-re a másik zsebünkben (esetleges összegerjedés elkerülése végett) kell a mobilt elhelyezni!
Diszkrét felhasználás esetén a szűk, feszülős ruhanemű nem ajánlott, mert kirajzolódhatnak a rendszer összetevői, így használat előtt ezt tükörben vagy segítők által ellenőrizni kell!

 

A mikrofon az alap szett esetében a vezetékelésen található fekete, tojás alakú műanyag házban van (1 db felvevő gomb található rajta), melynek az optimális elhelyezése a nyak és a mell közti területen javallott!


2. A bluetooth kapcsolattal működő rendszernek több előnye is van. Vékony gyufásdoboznyi helyet foglal el a bluetooth adapter, mely a nála sokkal nagyobb telefont hivatott felváltani a ruházat alatt, így sokkal diszkrétebb lehet az elhelyezés. A telefonnak ugyan, akkor is a közelben kell lennie, vagyis 5-10 méteren belül, de a bluetooth adaptertől legalább 1 méter távolságban a hatékony hangminőség és használat elérése érdekében!


Másik előnye, hogy a NOKIA BH-214 SPECIAL bluetooth adapter olyan külső mikrofonnal van felvértezve, mely kifejezetten a suttogó hangokra lett kifejlesztve, így egy adott helységben lévő összes suttogó hangot képes jó minőségben tovább küldeni a segítő telefonjára (megfelelő kompatibilitás esetén)!


Bluetooth adapter használata esetén a mikrofont nem a vezetékelésen található fekete, tojás alakú egység adja (ilyenkor az át van hidalva), hanem a bluetooth adapterből kijövő stúdió minőségű külső mikrofon !Tehát az adapter mikrofonját célszerű a nyak és a mell közt elhelyezni optimálisan! Ilyenkor az alapszett vezetékelésén található mikrofon nem működik, ezt figyelmen kívül kell hagyni!

 


Végül a diszkrét használat befejeztével kedvenc zenéinket sztereóban hallgathatjuk telefonunkból az adapterhez adott kiváló minőségű fülhallgatókkal, mely akár 10 méterre van tőlünk (akadálymentes területen). Unalmas házimunkák közt megérdemelt kikapcsolódást jelent, s ha közben telefonon keresnek, azt is tudjuk általa bonyolítani! Smile


Nem tanácsolom ultramodern telefon (okos telefon) használatát a SPYheadset fizikai kapcsolódású rendszernél, mert sok helyet foglalnak a zsebben, ami a diszkrét elhelyezést nehezíti, valamint azok a telefonok sok felesleges szolgáltatást használhatnak közben, ami zavarhatja a diszkrét használat hangminőségét!
Ráadásul az újabb telefonoknak a mikrofon elektronikus kiosztása nem arra a szabványra épülnek, mint a régebbi NOKIA készülékek, így ezen telefonokat tesztelni kell a minőségi használat érdekében, illetve ekkor ajánlok termékeim között MIKROFON POLARITÁS FORDÍTÓ ADAPTER-t, mely segítségével bármely telefonra a suttogó hang átvitele garantált!


A teszt telefonjaim, melyen mindkét rendszert (bluetooth, vezetékes) értékesítés előtt tesztelem, NOKIA C3-01 típusúak. Fontos, hogy ha lehet akkor több telefonnal is hasonlítsuk össze mind a bejövő, mind a mikrofonon át (suttogásra is tesztelve) elmenő hang minőségét hívás közben és ahhoz mérten válasszuk ki a legmegfelelőbb telefont, hiszen nagyon eltérő hang minőségek lehetnek még azonos típusú telefonoknál is, ahogy az én általam használt telefonok között is, vagyis az egyiknél a mikrofon nagyon érzékeny a suttogásra is, míg a másik csak gyengén viszi át, de a harmadik a suttogást sem viszi át, csak a normál beszédet!


Az általam kínált rendszerekhez ajánlott legjobb ár-érték-diszkrét használat arányú telefonok:

NOKIA C2-01 (használtan 6.000.- Ft körüli árban)

NOKIA 2700 Classic (használtan 6.000.- Ft körüli árban)

Amennyiben az általam adott rendszer mikrofonján keresztül hívás közben a suttogó hangok nem mennek át és még a normál beszéd hangok is halkak meglévő telefonján keresztül, esetleg gerjedő hang is kíséri a hívást, úgy kérem próbáljon meg több telefont is, mert a látszólag egyforma 3.5 Jack csatlakozós telefonok és gyári headset kábeleik mikrofonjai valójában sok gyártó által különböző elektronikai kiépítéssel más és más minőséghez lettek készítve, így a létező márkák mikrofonos headset kábelei egymással ritkán kompatibilisek!!!

Ráadásul sok gyártó még ugyanazon típusú telefonjait is néha negyedévente más minőségű mikrofon kiépítéssel adta ki, így ellehetetlenítve a hatékony hangminőség szerinti kompatibilitást!
Ezért kell márkafüggetlenül is több telefonnal kipróbálni rendszerem, melyek közt nagy hangkülönbségek várhatóak, ezért értelem szerűen azzal kell használni, amelyikkel a legjobb mindkét hangirányban!

Azonban nagyon sokat javít minden a SPYheadset rendszerrel nem kompatibilis telefon használatánál (főképp a mikrofon érzékenységénél) a MIKROFON POLARITÁS FORDÍTÓ ADAPTER használata, mely egyszerű használatával (telefon és SPYheadset rendszer közé csatlakoztatva) minőségi kialakításával (aranyozott csatlakozás) és kis árával (1.500.- Ft) tökéletes kiegészítője a SPYheadset rendszernek!

 

 Az alap (fizikai) SPYheadset tartalma (17.000 Ft):


-  2 db nano indukciós hangszóró (2x3 mm)
- 1 db mikro indukciós hangszóró (4x3 mm) erősen fülszőrős fülbe ajánlott

-  1 db erős kiszedő mágnes a nano hangszórók kiszedéséhez (6x6 mm)

- 1 db kiszedő tüske a nano hangszórók kiszedéséhez (lekerekített fejű króm tüske)

- indukciós hurok (nyak köré) központi egységgel, elem csatlakozóval

-  mikrofon mobiltelefon csatlakozással (3.5 Jack 4 pólusú)

-  2 db 9V-os féltartós elem (4-8 órás üzemidőre/db)

-  ajándék 5 db tartalék nano hangszóró

-  ajándék világítós fülpálcika

-  használati utasítás magyarul (bővebb a weboldalon)A bluetooth kapcsolatú SPYheadset tartalma (27-29.000 Ft):

 

-  2 db nano indukciós hangszóró (2x3 mm)

- 1 db mikro indukciós hangszóró (4x3 mm) erősen fülszőrős fülbe ajánlott

-  1 db erős kiszedő mágnes a nano hangszórók kiszedéséhez (6x6 mm)

- 1 db kiszedő tüske a nano hangszórók kiszedéséhez (lekerekített fejű króm tüske)

- indukciós hurok (nyak köré) központi egységgel, elem csatlakozóval

-  mikrofon mobiltelefon csatlakozással (3.5 Jack 4 pólusú)

-  2 db 9V-os féltartós elem (4-8 órás üzemidőre/db)

-  ajándék 5 db tartalék nano hangszóró

-  ajándék világítós fülpálcika

-  használati utasítás magyarul (bővebb a weboldalon)

- NOKIA BH-214 SPECIAL (EXT vagy IN) sztereó bluetooth adapter szett (USB hálózati töltővel, USB tápkábellal, sztereó fülhallgatóval)

 

A mágnesek kiszedésére használt kiszedő tüske lehet bármilyen fém eszköz, melyhez a mágnesek tapadnak. Jelen esetben ezt a funkciót egy speciális szeg végzi (a készlet tartalmazza), mert praktikus, de lehet egy fém végű toll, kulcs vagy bármilyen fémből készült eszköz is. Valamint az éppen nem használt mágnes hangszórókat mindig célszerű fém tárgyon tárolni, mellyel elkerülhető, hogy egy esetleges magasból elejtés esetén elpattanjanak, elguruljanak. Amennyiben fém tárgyon tároljuk ezen hangszórókat, úgy elkerülhető az esetleges órákon át tartó keresgélés leesés esetén.


A nano hangszórók és a kiszedő mágnes új állapotában fényes felületű fém (nikkel) bevonattal vannak ellátva, mely idővel és a használat során rendeltetésszerűen mattulni fog, sőt le fog sarkosodni is, vagyis apró kis lepattanó darabok fognak leválni róluk, melyek a működést egyáltalán nem befolyásolják!
Ilyenkor csak arra kell figyelni, hogy a leváló apró részeket, távolítsuk el, hogy ne a fülünkben ragadjon benn (bár ott sem tenne kárt)!
A megmattult, lepattogzott nano hangszórók hang minőségében ugyanúgy működnek, egyedül esztétikailag kifogásolható, de csak akkor érdemes kicserélni, ha ez valakit zavar.


A nano hangszóró kivétele után alkohollal vagy AUDI spray segítségével tisztítsuk le (fertőtlenítsük, zsírtalanítsuk) bátran, majd egy csepp olajjal (pl.: oliva, baba, naprafogró, szilikon) impregnáljuk le, hogy az esetleges oxidációt megelőzzük. Erre hasznos lehet a rendszerhez ajándékba adott ki üvegcse, melyben olajos közegben is tárolhatóak az éppen nem használt hangszórók!


Amennyiben hetekig, hónapokig nem használjuk a hangszórókat, úgy az impregnálás mindenképpen ajánlott, így meggátolva az esetleges oxidáció által bekövetkező felületkárosodást, mely a működést nem befolyásolja, csak esztétikai hibát okozhat.


A csatlakozás az éppen aktuális eszközzel (mobiltelefonhoz vagy MP3, MP4, Ipod) 3.5 Jack 4 pólusú Jack dugóval minden létező eszközhöz megvásárolható adapterekkel megoldható, illetve ha nem találunk mégsem ilyet, akkor az összekapcsolni szánt készülékkel kompatibilis meglévő telefon headsetjének feláldozásával, átépítésével, akár 1 óra alatt megoldható a hibátlan kapcsolat, melyről a HEADSET ÁTALAKÍTÁS HÁZILAG menüpontom alatt olvashat.


Egyes telefonoknál előfordulhat, hogy az általam adott mikrofonok nem adnak tiszta hangot vagy nem eléggé érzékenyek a suttogó hangokra (IPHONE, SAMSUNG, SONY XPERIA), ilyenkor 2 dolgot lehet tenni:


1. használni kell az általam kínált 3.5 Jack telefonokhoz kompatibilis mikrofon polaritás fordító adaptert, mely visszaadhatja sok esetben a mikrofon érzékenységét

2. egy kis kézügyességgel, feláldozva a használni kívánt telefonhoz kapott gyári vezetékes headsetjét, annak átalakításával már tökéletesen működhet a rendszer mindkét  hang irányban (a 2 kommunikációs partner közt)!
Kizárólag az adott telefonhoz olyan headsetet (monó vagy sztereó) érdemes átalakítani, melyek átalakítás előtt híváskor tisztán közvetítik a hangot mindkét irányban és a mikrofon a suttogást is képes továbbküldeni!!!


Ezzel az átalakításos megoldással minden létező telefonhoz használható a SPYheadset rendszer!


HEADSET ÁTALAKÍTÁS HÁZILAG
(klikk ide)


Az átalakításhoz termékeim között teljes készletet kínálok, így csak forrasztó páka kell az átalakításhoz!

Az átépítéshez, az egyik hangszórót le kell vágni és a hozzátartozó 2 kábelt kell az általam adott szett 2 kábelével összerögzíteni (forrasztás, zsugorcső). Itt a megmaradt hangszórónak nem lesz funkciója, így azt sem árt eltávolítani és a vezetékét teljesen rövidre visszavágni. E beavatkozáshoz szükséges egy olló, egy öngyújtó, esetleg forrasztó páka, zsugorcső vagy szigetelőszalag, valamint egy csepp kézügyesség. Barkácsolók, műszerészek előnyben! Smile

Ugyanezzel a módszerrel Bluetooth-os készülékké is alakítható, mikor a már meglévő Bluetooth headset-ünk fülhallgató hangszórójának helyére az általam adott érpárt kell összeforrasztani és már nem is kell mobilunk csatlakozójával sem bajlódnunk! Barkácsolók, műszerészek előnyben!


Jelenleg rendelkezem gyári új NOKIA 2.5 (mm) Jack 4 pólusú (fehér) headsettel is, így akinek ez a kompatibilitású headset csatlakozás van telefonjában, úgy ezzel is tudom adni a rendszerem. 


Kompatibilis 3.5 (mm) 4 pólusú NOKIA készülékek átalakítás nélkül (a lista nem teljes körű):

Nokia:1616, 1800, 2220 slide, 2690, 2700 classic, 2710 Navigation Edition, 2730 classic, 3110 Evole, 500, 5130 XpressMusic, 5220, 5228, 5230, 5250, 5310 XpressMusic, 5320 XpressMusic, 5530 XpressMusic, 5530 XpressMusic IIIuvial, 5630 XpressMusic, 5730 XpressMusic, 5800 XpressMusic, 6303 classic, 6303i classic, 6700 slide, 6710 Navigator, 6720 classic, 702T, 7070 Prism, 7210 Supernova, 7230, 770 Internet Tablet, C2-01, C2-02, C2-03, C2-06, C3-00, C3-01 Touch, C5-00, C5-00 5MP, C5-03, C6-00, C6-01, C7-00, E5-00, E6, E63, E7-00, E72, E75, N76, N78, N79, N8-00, N800 Internet Tablet, N81, N81 8GB, N810 Internet Tablet, N82, N85, N86 8MP, N9-00, N900, N95, N95 8GB, N96, N97, N97 mini, T7-00, X2-00, X3-00, X3-02 Touch, X6, X6 16GB, X6 32GB, X6 8GB

Kompatibilis 2.5 (mm) 4 pólusú NOKIA készülékek átalakítással (a lista nem teljes körű):


  • Régi típusú Nokia modellek:
    1100, 1108, 1110, 1110i, 1112i, 1600, 2100, 2300,  2600, 2610, 2626, 2650, 2652, 3210, 3310, 3315, 3330, 3350, 3410, 3510, 3510i, 3530, 3610, 3650, 3660, 5210, 5510, 6030, 6060, 6500, 6510, 6600, 7280, 7650, 8210, 8250, 8310,  8800, 8850, 8855, 8890, 8910, 8910i, N2100, N-Gage, N-Gage QD
  • Valamivel újabb típusú Nokia modellek:
    1200, 1208, 1650, 1680c, (2600c), 2626, 2630, 2660, 2760, 3109c, 3110c, 3500c, 5200, 6110, 6120c, 6290, 6300, 7390(7500), 8600Luna, (E62), E51, E90, N76, 1200, 1208, 1650, 1680c, 2630, 2660, 2760, 3109c, 3110c, 3500c, 5200 5610 XpressMusic, 5611 XpressMusic, 6110 Navigator, 6120c, 6210s, 6300, 6500s, 7070 Prism, 7210c, 7500 Prism, 7510a


Kompatibilis 3.5 (mm) 4 pólusú Sony Ericsson készülékek átalakítás nélkül (a lista nem teljes körű):

C702c, J100c, J120c, J220c, J230c, K200c, K310c, K510c, K550c, K610c, K750c, K758c, K790c, K818c, K858c, M600c, M608c, P1c, P990c, S500c, T303c, T658c, W200c, W300c, W350c, W550c, W580c, W600c, W610c, W70c, W710c, W760c, W800c, W810c, W850c, W888c, W908c, W950c, W958c, Z520c, Z530c, Z550c, Z558c, Z710cFontos, hogy ha MP3, MP4 lejátszóhoz szeretné használni a SPYheadset rendszert, hol a mikrofonra nincs szükség, ott előfordulhatnak olyan lejátszók, melyek a mikrofon érintkezőjét összezárják a hangszóróéval, mely hatására halk lesz a fülben hallható hang, így ez ellen ajánlok termékeim között szereplő MP3-MP4 adapterkábel vásárlását (1.000.- Ft), melynek használatával tökéletes minőségben hallhatja lejátszója által leadott hangokat és az adapter hossza (130 cm) biztosítja a kényelmes elhelyezést akár a csuklón is, mely nagyon hasznos tud lenni diszkrét használatkor!!!


Technikai adatok:


-  Vezeték nélküli elektromágneses hullámokon terjedő kommunikációs hangszórók (2x3 mm)


-  Fél tartós elem aktív használata (max. 10 V-ról mérve):  4-8 óra (pl.: VARTA SUPERLIFE)


-  Bejövő audio sávszélesség: 200 Hz-7 kHz


-  Elmenő (mikrofonon keresztül) audió érzékenység akár min. 50 Hz (megfelelő telefonnal) a suttogó hangok átvitelére


-  Torzítás: <2% a rendszeren, <10% a telefonok többségénél 80% hangerőig, míg felette akár 20% is lehet (optimálisan a fél hangerő megfelelő minőséget ad)


-  Vételi távolság az indukciós hurok és a nano vezeték nélküli hangszóró között: 20 cm (minőségben), max. 70 cm arányos halkulásig, némulásig Figyelem!

A sikeres használathoz kiemelten ajánlott betartani:

1. Minden 2. használatkor (legfeljebb minden 3.-ra) cserélni célszerű a 9V-os elemet, mert a gyengült elem gyenge jeleket sugároz, amitől halk lesz a vétel!
Ajánlott elem: TESCO Zinc chloride, VARTA SUPERLIFE vagy egyéb 500 Ft alatti értékű elem!
Bővebb infóért klikk ide!


2. Éjszakára ne hagyjuk rácsatlakoztatva az elemeket a csatlakozókra, mert készenléti állapotba kerül a rendszer és ilyenkor is van egy kisebb energia fogyasztása, mely alatt reggelig 20-30 % energia veszteség kialakul, ami az üzemidő rovására megy!


3. Nagyon fontos, hogy fülzsírmentes, száraz fülbe kell elhelyezni (bepottyantani) a nano hangszórót, az esetleges fülzsírt ajánlott eltávolítani, mert kedvezőtlenül befolyásolhatja a hangszóró működését! A fülzsír eltávolítására ajánlott: fülspray (Audispray) + fülpiszkáló együttes használata (külön használva kevés)


4. Az alap szett meglévő összetevőivel (vezetékekkel), módosítások nélkül a felső ruházatra készült 195 cm testmagasságig. Törekedni kell az összekötő vezetékek elrejtésére és az elem megfelelő elhelyezésére. Az elem és a központi egység általában egy belső zsebben (pl.: nadrágzseb) van megfelelő helyen, míg a telefon az összegerjedés elkerülése végett egy másik zsebben vagy rejtett felsőruházati rekeszben találjon helyet, kivéve bluetooth adapter használatakor, mert akkor a telefonnak nem kell hely, csak az adapternek kell sokkal kisebb rejtekhely, mely akár a nyakkendő csomója alatt is elférhet. Amennyiben a kábelek elrejtése a ruházatban megkövetelne hosszabb vezetékezést vagy esetleg éppen hogy sok a felesleg, akkor szakszerűen tudom a vezetékek hosszát módosítani, (ingyen, csak a postadíjat kell kifizetni) amennyiben visszajuttatják hozzám a módosítani kívánt részt vagy már a megrendelésnél a módosítást pontos méretekkel kérik.


5. A nano hangszóró behelyezéséhez oldalra kell fordítani a fejet (függőlegesen álljon a 2 hallójárat) és felülről (minél közelebb a fülhöz) kell beejteni a hallójáratba. Addig kell próbálkozni a behelyezéssel, míg egy tompa nyomást nem érzünk (hallunk) a dobhártyán, mert csak akkor kerül üzemkész helyre a dobhártya mellé! Ha ezt a hangot, érzést nem érezzük, akkor nincs a helyén és nem fog rendesen hallatszódni, s még könnyen ki is eshet! Behelyezéshez használhatjuk a rendszerhez ajándékként járó világítós fülpálcikát, melynek segítségével egy segítő személy közreműködésével a nano hangszóró dobhártyához jutását segíthetjük amennyiben a bepottyantás nem volna elegendően hatékony!

A behelyezést segítheti bepottyantás közben a fülcimpa húzogatása, az ásítás, rágózás, óvatos fejrázás is és persze a zsírtalanított fül!


Amennyiben  a nano hangszóró (2x3 mm) bepottyantása erősen fülszőrrel telített fülbe nem sikerülne, úgy érdemes használni a rendszerhez kapott kicsit nagyobb (4x3 mm) hangszórót, melyből csak 1 db van a készletben, hiszen ez dupla súlyánál fogva könnyebben jut a dobhártyáig, viszont nehezebben is tapad meg a frissen képződött fülzsírban, így ezzel mindkét fülben használni nem lehet!


A behelyezés akkor volt sikeres, ha a telefonon fél hangerő beállításakor is jó minőségű hangot hallunk fülünkben, melyet zenével kell tesztelni először!!

Nagyon fontos továbbá, hogy ha már rendeltetési helyére került a nano hangszóró és jól is halljuk, akkor innentől kerülni kell a hirtelen mozdulatokat, fejrázást, lehajolást és a fejet is úgy kell tartani, hogy a hallójárat a dobhártya felé lejtsen, míg az újra termelődött fülzsír meg nem tapasztja a nano hangszórót (kb. 5-10 perc zenehallgatással)!!!
Lehajolni csak úgy szabad, hogy enyhén elfordított fejjel (gravitáció tartsa a dobhártyánál), nehogy a nano hangszóró elmozdulhasson, kigurulhasson!
Nem muszáj mindkét fülben elhelyezni a nano hangszórót, de ajánlott, mert a vizsga alatt izzadunk és fülünk az idegen tárgy jelenlétére fülzsírt termelhet, mely folyamatosan mozgathatja a hangszórót, s így hol jobban, hol kevésbé halljuk a belőle jövő hangokat. Amennyiben mindkét fülben el van helyezve és azok a dobhártya mellett vannak, úgy térhatásban hallhatóak a hangok, és 10-20 %-kal jobb lesz a hangminőség igazoltan, így mindenképpen érdemes kipróbálni!
A tapasztalatok alapján 1 oldalra behelyezett nano hangszóró is megfelelő szokott lenni, de el kell kerülni a hirtelen mozdulatokat, mert a dobhártyától eltávolodhat, akár ki is eshet!
Amennyiben mindkét fülben szeretnénk elhelyezni a nano hangszórókat, úgy elöszőr csak az egyikbe helyezzük el, majd kb. 10-30 perc zenehallgatás után már kialakul annyi új fülzsír, hogy a már bent lévő hangszóró nem fog elmozdulni és ekkor lehet a másikat is behelyezni a másik fülbe!
A mindkét fülbe helyezett hangszórók jobb hangminőséget biztosítanak és biztosabb az üzemük!
Amennyiben pedig nem sikerül megtapasztani a zenére kialakuló fülzsírban a dobhártya mellett a nano hangszórókat, úgy fülvattát is tömhetünk a fülbe, mely megakadályozza a kiesést és a nagyobb elmozdulást a dobhártyától, így nem távolodhat el annyira, hogy semmit ne lehessen hallani, de persze úgy kell elhelyezni a fülben, hogy a kivétele ne okozzon gondot!!!


6. A rendszer hangerejét mobiltelefonunkon tudjuk állítani, s azon középhangerő beállítása elegendő szokott lenni (pl. Nokia telefonokon)! Az első hang tesztelésnél sohase hagyjuk maximális hangerőn a telefont, mert egyes telefonoknál ilyenkor nagyon erős hanghatás is kialakulhat, mely roppant kellemetlen lehet!!!


7. A nano hangszórók (2 x 3 mm) használata egyáltalán nem akadályozza a külvilágból érkező hangokat, így bátran figyelhetjük azt is aki mellettünk beszél hozzánk! Elvileg a nagy kiszedő mágnes (6 x 6 mm) is hangszórónak alkalmas, de európai embereknél nem ajánlott ilyen funkcióban használni, mert beleszorulhat a hallójáratba és onnan magunknak nehéz kiszedni és el is zárja a külvilág hangjait attól a fültől, éppen ezért ezt a "nagy hangszórót" csak a rendszer tesztelésére ajánlom használni, illetve kiszedő mágnesként!


8. A készülék központi egysége a használat alatt enyhén melegedhet, mely rendeltetésszerű (vastag ruházatban, melegben), hiszen a rendszer mágneses indukciót gerjeszt, mialatt energiaveszteség keletkezik, s ez hőveszteségben mutatkozik. Ezért a rendszer központi egységén található hűtőnyílásnak mindig a testünk ellenkező oldala felé kell, hogy nézzen, így segítve a szellőzést, melynek a ruházat nem annyira akadály!
A központi egység szellőző nyílásait éppen ezért nem szabad (pl.: szigetelőszalaggal) eltakarni!


9. Ajánlatos minden oldható csatlakozást vagy befőttes gumival, vagy szigetelőszalaggal megerősíteni, nehogy éppen a legrosszabbkor csússzon szét!
A 9 V-os elemet célszerű csatlakoztatás után ragasztószalaggal rögzíteni a csatlakozójukat nehogy a zsebben leváljon elemünkről!!!


10. Hangszórók kiszedése:
Nagyon fontos, hogy lassan és finoman csináljunk minden műveletet. A kiszedő mágnest (nagyobb) ráhelyezzük a kiszedő szeg tompa végére, oldalra fordítjuk a fejünket, hogy a gravitáció is segítse a kipottyanást és alulról kezdünk közelíteni a fülhöz. Lassan elkezdjük behelyezni az erős mágnest, eközben már csiklandozza fülünket a kis hangszóró, mivel a vonzástól csúszik kifelé a nano hangszóró. Nem kell megijedni ha elsőre a mágnes nem szedi ki, mert akkor megrázzuk fejünk (kezünkkel közbe kirepülés ellen védjük), s a gravitációtól egyre kijjebb kerül. Ha ekkor sem jön ki, akkor megint közelítsük a mágnest, ha még most sem jön akkor újra fej rázás! Ekkor kell vigyázni, mert szempillantás alatt kirepül a fülből a kis hangszóró (ezért a fül elé kell tartani a kiszedő mágnest ami magához vonzza kirepüléskor). Ajánlatos a beüzemelést és teszteléseket pl. egy franciaágyon, kifeszített lepedőn végezni, így az esetlegesen kirepülő parányi hangszóró kiesése után könnyebben észrevehető!
A nano hangszóró kiszedése nem mindig sikeres elsőre, de ne adjuk fel, mert ha a sok fülzsírból nem tudja a mágnes a nano hangszórót kirántani, úgy a kiszedő szeg tompa végét kell a fülbe bedugni lassan, egészen a dobhártyáig, s oda érve kicsit mozgatni, míg egy csattanást nem hallunk (rátapadt a nano hangszóró), így lassan kihúzzuk.
Amennyiben többszöri próbálkozásra sem tudnánk kivenni, akkor ne erőltessük, hanem fújjunk a fülbe fülzsíroldó folyadékot (pl. AUDI spray) majd 1-2 perc után folyassuk ki, majd hagyjuk. Éjszakánként a fül öntisztuló folyamata által és a forgolódások miatt valószínűleg reggelre a párnán lesz kipottyanva vagy, ha nem, akkor reggel könnyebben ki fog jönni a kiszedő eszközökkel!


11. A tisztításnál figyeljünk arra, hogy ne maradjon nedves (vizes) a hangszóró, mert korrodációt, oxidációt okozhat! Ajánlatos alkohollal tisztítani és enyhén olajos (napraforgó, oliva, baba olajos) vattában vagy olajos közegben tárolni!

 

 

Smile SIKERES HASZNÁLATOT! Smile

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!